Leírás
Történet
Hírek
Képgaléria
Videók
BJJ technikákA Brazil Jiu-Jitsu, vagy másik ismert nevén Gracie Jiu-Jitsu, a Japán Judó egyik változataként a '20-as évek közepén fejlődött ki Brazíliában.


A Brazil Jiu-jitsu kialakulásában nagy szerepe volt Mitsuo Maedának, aki a '10-es években emigrált Brazíliába, ahol egy Gastao Gracie nevű politikus segített neki a letelepedésben. Maeda japán judós és hivatásos ökölvívó volt, korábbi Kodokan tag, akit éppen ökölvívó tevékenysége következtében tiltottak ki.


A segítségért cserébe Maeda judót oktatott Gastao Carlos nevű fiának. Carlos Gracie tudását továbbadta az ő testvéreinek, köztük Hélio Gracie-nek, akivel együtt később a Brazil Jiu-jitsu alapítója lett.

1930-ra már jelentősen elüt a Brazil Jiu-jitsu technikailag is a japán őstől, ekkor élte ugyanis csúcspontját Brazíliában a kihívások "divatja" és emiatt vettek át több elemet is a batuqueból és a capoeirából. Jelentős különbségek a földrevitelek és a szabadulások közül azok a technikák, amelyek ismételt állóharchoz vezetnek.


A Brazil Jiu-Jitsu csak a '90-es években vált nemzetközileg elismertté, amikor egy Royce Gracie nevű Brazil Jiu-jitsus több Ultimate Fighting (ketrecharc) Bajnokságot is megnyert, melyek során több tapasztaltabb és sokkal nagyobb ellenfelet is legyőzött.


Magyarországon jelenleg a GRACIA BARRA és a THAI FIGHT VALE TUDO tart brazil jiu-jitsu edzéseket.www.jiujitsu.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!